Skip to main content

Mensen bewegen
tot resultaten

Vanaf de start in 2003 is onze focus: resultaten bereiken door processen te verbeteren, met mensen! Door de jaren heen hebben we de Leanent-methodiek steeds verder aangescherpt op basis van talrijke uitdagende en leerzame praktijkcases.

Vanuit onze brede netwerk en expertisegebied, hebben we door de jaren heen nieuwe markten en uitdagende vraagstukken opgepakt. Met behoud van onze focus hebben we hier op ingespeeld door onze aanpak en kennis te verbreden en competenties in ons team toe te voegen. Met als belangrijkste motivator: het realiseren van de uitdagingen van onze opdrachtgevers, het aanpakken van de problemen waar zij tegenaan lopen en het boeken van resultaat.

De samenwerking tussen Robert van der Velde en Harry Gruben sinds 2018 heeft een volgende stap in gang gezet. Met als belangrijkste speerpunt: meerjarige organisatie-transities begeleiden.

Een stap waarmee we dicht op de ondernemer of directeur komen staan. Organisaties waar veelal mooie successen zijn behaald, maar waar voor het maken van de volgende stap iets extra’s nodig is. En dat schuurt in de praktijk dan wel eens. Juist die uitdaging maakt het voor ons speciaal: met respect voor het verleden en geladen met de nodige ervaring en gezamenlijke competenties nieuwe wegen verkennen en anders durven denken.

Leanent_over_ons_header_foto
Leiderschapscoaching leanent

Met ervaring op seniormanagent en group level weten we wat er bij komt kijken om veranderingen in gang te zetten, terwijl de klantvragen onverminderd binnenstromen. Door zelf in deze situaties te hebben gewerkt, weten we er nodig is om alle stakeholders alle stakeholders goed te managen. Zowel op C-level, als richting de werkvloer.

Om als organisatie deze vraagstukken goed aan te kunnen, zijn we uiteraard ook zeer kritisch op ons eigen functioneren en dagen wij onszelf ook voortdurend uit om het morgen nog beter te doen dan vandaag. Dat is ook wat een LeanENT-medewerker onderscheidt van de meeste andere consultants: bij alles kijken we vooral eerst wat we zelf nog beter kunnen doen!

Het meest onderscheidende is echter dat w ij als team allen uit de praktijk komen. We hebben zelf de momenten meegemaakt dat het er echt op aankomt. Dat je even niet meer uit een standaard aanpak kunt putten, maar moet improviseren. Uiteindelijk telt het resultaat!

En het mooie is… in de kern is één ding altijd hetzelfde gebleven. Bij ons geldt nog steeds: Mensen bewegen tot resultaten!

Leanent_over_ons_sfeer_03_new
Leanent_over_ons_sfeer_03
Leanent_over_ons_sfeer_04_new
Leanent 5s methode

Ons verhaal

1

Toyota Production System als basis voor Scania én Leanent

2003 | Vanuit het geloof dat het toepassen van de lean principes helpend is voor vele organisaties wordt Leanent in 2003 opgericht vanuit het senior management van Scania.
2

Sterke focus op reduceren doorlooptijd in de maakindustrie

2005 | De groei van Leanent wordt mede gedreven door de sterke focus op het optimaliseren van processen en het extreem verkorten van doorlooptijden in de Nederlandse maakindustrie. Werken vanuit het credo: 'altijd minimaal factor-2 verbeteren!'
3

Uitbreiding dienstverlening naar de publieke sector en de bouw

2006 | Door de behaalde successen in de maakindustrie breidt Leanent haar dienstverlening in 2006 uit naar andere sectoren, zoals de publieke sector en de bouw. Begrippen als 'Lean overheid' en 'ketenintegratie in de bouw' ontstaan.
4

Start Leanent Academy en focus op continu verbeteren

2012 | Naast de primaire focus op het verlenen van advies wordt in het jaar 2012 de Leanent Academy opgericht. Verschillende opleidingsprogramma's van Green- tot Black Belt worden ontwikkeld. Het ontwikkelen van interne verbetervaardigheden bij onze klanten zorgt voor versterking van duurzame resultaten en een continu verbeter mindset.
5

Lean Leiderschap en integrale verbeterprogramma's

2018 | Voor veel van onze klanten is verandering de enige constante. Om hier op in te spelen wordt Lean steeds vaker als middel ingezet voor het waarmaken van strategische doelen. Integrale verbeterprogramma's en de ontwikkeling (Lean) leiderschap in een organisatie worden een steeds groter onderdeel van ons aanbod.
6

Uitbreiding netwerk en samenwerking met partners

2020 | Om onze klanten optimaal te kunnen ondersteunen is Leanent onderdeel van een steeds groter groeiend netwerk met strategisch partners zoals bijvoorbeeld brancheorganisatie FME. Wanneer een vraagstuk niet onze primaire expertise is werken we, veelal binnen hetzelfde verbeterprogramma, samen met één van onze partners om onze gezamenlijke slagkracht te vergroten.
7

Samen met klanten ontdekken wij de volgende mijlpalen!

Onze professionals

Angeliene

Finance
& Control

Rogier

Partner

Janita Sassen-Leanent-Edgar-3858def

Edgar

Senior Consultant
& CFO a.i.

Janita Sassen-leanent-Harry-8588def

Harry

Managing Partner

Janita Sassen-leanent-marien-8217def

Marien

Senior Consultant

Janita Sassen-leanent-wouter-8867def

Wouter

Senior Consultant

Janita Sassen-leanent-arjen-8819def

Arjen

Senior Consultant
& Interim Manager

Janita Sassen-leanent-Gerrit-8050def

Gerrit

Senior Consultant

Lean Opleiding

Robert

Managing Partner

Janita Sassen-leanent-Erwin-8249def

Erwin

Senior Consultant

Ruud

Lean
Consultant

Janita Sassen-leanent-Michael-8700def

Michael

Zelfstandig
Senior Consultant

Joost

Manager Publieke Sector

Bernie

Zelfstandig
Lean Consultant

Leanent_favicon

Marcus

Lean
Consultant

Kars

Zelfstandig
Senior Consultant

Leanent_favicon

Johannes

Zelfstandig
Senior Consultant

Leanent_favicon

Rik

Zelfstandig
Senior Consultant

Leanent_favicon

Maarten

Zelfstandig
Senior Consultant

Leanent_favicon

Sander

Zelfstandig
Senior Consultant

Wybren

Zelfstandig
Senior Consultant

Liesbeth

HR

Leanent_favicon

Ingrid

Finance

Leanent_favicon

Paul

Zelfstandig
Senior Consultant

Kom jij ons team versterken als Senior Management Consultant?

Bij Leanent, gevestigd in het hart van Apeldoorn, transformeren we al 20 jaar bedrijfsprocessen en organisaties. Met een focus op operations en supply chain management binnen de maakindustrie, maken onze consultants het verschil door duurzame resultaten te leveren. Dankzij hun empathie en praktische toepassing van Lean-principes, bereiken we samen met onze klanten significante verbeteringen. Met ambitieuze groeiplannen voor de toekomst zoeken we nieuwe teamleden die zich herkennen in onze passie voor operational excellence, lean en verandermanagement. Is dit de carrière sprong waar jij naar zoekt?

Wat houdt de rol van Senior management consultant in:

Elke week starten we op maandagochtend met het teamoverleg in Apeldoorn. In dit teamoverleg bespreken we met elkaar de voortgang van de verschillende projecten, delen we de verschillende vraagstukken met elkaar en stellen we elkaar hulpvragen. Ook wordt de planning gezamenlijk afgestemd en collega’s daar waar nodig aan elkaar gekoppeld. Vervolgens gaat elke consultant op pad, al dan niet in duo’s, om de adviesopdrachten die ingepland staan, verder op te pakken en uit te werken. Veel van de adviesopdrachten vinden bij de klant zelf op locatie plaats. Dit betekent dat je gedurende jouw werkweek je op verschillende werkplekken en in verschillende werkomgevingen begeeft.

Als Senior management consultant ligt je focus vooral op projecten waarbij transformatie, verandermanagement en de verschillende programma’s uit ons portfolio door jou als consultant worden geïntegreerd bij de opdrachtgever. Zo identificeer je bijvoorbeeld bij de opdrachtgever met het lokale team, de knelpunten in de huidige productieprocessen en implementeer je verbetervoorstellen aan de hand van de gebruikte data-analyses en observaties die je doet. Daarnaast coach je het managementteam van de organisatie op het veranderingstraject dat gaande is. Uiteindelijk is je doel als Senior management consultant door middel van strategische planning, hands-on implementatie en voortdurende educatie dat je bijdrage effectief en efficiënt bijdraagt aan de realisatie van operational excellence en een duurzame groei bij onze opdrachtgevers.

Belangrijk is dan ook vanuit je rol als Senior management consultant dat je ervan houdt om voor groepen te spreken, in staat bent hen mee te nemen in de beweging die nodig is voor verandering en dat je gewend bent om op verschillende niveaus contact te maken en als bruggenbouwer de verschillende disciplines bij elkaar brengt.

Wat we aanvullend nog van jou verwachten:

 • Ruime ervaring in een operationeel leidinggevende rol binnen de industrie;
 • Hbo of universitair niveau diploma in Technische Bedrijfskunde (of vergelijkbaar);
 • Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring met het leiden van verbeterprocessen;
 • Diepgaande kennis van operational excellence en verandermanagement;
 • Een natuurlijke drive om processen en teams te verbeteren;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om op alle niveaus te schakelen.

Wat kun je van ons verwachten:  

 • Een competitief salaris aangevuld met een 13e maand en winstdelingsuitkering
 • Mobiliteitsbudget en BYOD budget
 • 40 vakantiedagen per jaar
 • Persoonlijk ontwikkelingsplan met budget voor jaarlijkse trainingen
 • Flexibiliteit in werkuren – en locatie.

Enthousiast om te rageren, of nog aanvullende vragen?

Sluit je aan bij ons team van 15 consultants bij Leanent en draag bij aan onze missie om mensen te bewegen tot resultaten! Voor je reactie of aanvullende vragen over de vacature, kun je terecht bij onze HR adviseur, Liesbeth Hekkers. Je bereikt haar via: lhs@leanent.nl. Onderdeel van je onboarding is meelopen met ervaren collega’s om onze unieke aanpak in de praktijk te ervaren.

Op dit moment heeft Leanent deze functies openstaan:

Senior Management Consultant
Senior Consultant Operational Excellence & Lean Manufacturing

Neem contact op
Leanent_home_vacatures_1
Leanent_home_vacatures_1

Kom jij ons team versterken als Senior Consultant Operational excellence & lean manufacturing?

Bij Leanent, gevestigd in het hart van Apeldoorn, transformeren we al 20 jaar bedrijfsprocessen en organisaties. Met een focus op operations en supply chain management binnen de maakindustrie, maken onze consultants het verschil door duurzame resultaten te leveren. Dankzij hun empathie en praktische toepassing van Lean-principes, bereiken we samen met onze klanten significante verbeteringen. Met ambitieuze groeiplannen voor de toekomst zoeken we op korte termijn gedreven collega met de expertise om conceptuele ideeën te vertalen naar efficiënte en effectieve fabrieksopzetten.  Is dit de carrière sprong waar jij naar zoekt? 

Wat houdt de rol van Senior consultant operational excellence & lean manufacturing in:

Als Senior consultant operational excellence & lean manufacturing ben je verantwoordelijk voor het omzetten van concepten in efficiënte productie-opstellingen. Concreet betekent dit dat je vanuit conceptuele ideeën een vertaalslag maakt naar efficiënte en effectieve fabrieksopzetten.

Een typische werkdag in de rol van Senior consultant operational excellence & lean manufacturing kan bijvoorbeeld starten met een analyse aan de hand van de huidige productieprocessen van het project waar je aan werkt. Je bestudeert de data en feedback die je hebt verzameld tijdens je eerdere bezoeken aan de fabriek samen met de input van het productieteam.

Met jouw kennis en ervaring identificeer je snel de knelpunten en kansen voor verbetering. Met deze informatie ontwikkel je een gestructureerd aanvalsplan waarbij je vanuit een ‘greenfield situatie’ werkt aan een nieuw ontwerp. Dit ontwerp teken je gedetailleerd met behulp van gespecialiseerde software uit tot 2D en 3D modellen.

Tijdens het ontwerpen hou je rekening met de verschillende componenten zoals de productielijnen, de machines en werkstations en de logistieke routes binnen de fabriek. Uiteraard overleg je periodiek met collega’s en stakeholders van de opdrachtgever om te zorgen dat je uiteindelijke ontwerp niet alleen technisch haalbaar is, maar ook bijdraagt aan het verhogen van de efficiency en effectiviteit in de fabriek. 

Wat we aanvullend van je verwachten:

 • Hbo denk- en werkniveau, bij voorkeur met een afgeronde opleiding Technische Bedrijfskunde (universitair niveau is een pré);
 • Minimaal 3 tot 5 jaar ervaring in soortgelijke functie en/of werkzaamheden;
 • Expertise in productie – en logistiek management met een indrukwekkende track record in de maakindustrie;
 • Vermogen om conceptuele ideeën effectief te vertalen naar geoptimaliseerde productieprocessen met specifieke vaardigheden om deze concepten visueel om te zetten in zowel 2D als 3D layouts;
 • Sterke leiderschapskwaliteiten in het plannen en realiseren van geavanceerde fabrieksconfiguraties;
 • Een passie voor het verbeteren van processen en het verhogen van productie-efficiëntie;
 • Analytisch vermogen om noodzakelijke veranderingen in een organisatie te identificeren. 

Wat bieden wij:

 • Een competitief salaris, aangevuld met een 13e maand en winstdelingsregeling.
 • Mobiliteitsbudget en BYOD-budget.
 • Ruim 40 vakantiedagen per jaar.
 • Uitgebreid onboardingsprogramma en jaarlijks opleidingsbudget.
 • Flexibiliteit in werkuren en locatie. 

Reageren?

Sluit je aan bij ons team van 15 consultants bij Leanent en draag bij aan onze missie om mensen te bewegen tot resultaten! Voor je reactie of aanvullende vragen over de vacature, kun je terecht bij onze HR adviseur, Liesbeth Hekkers. Je bereikt haar via: lhs@leanent.nl. Onderdeel van je onboarding is meelopen met ervaren collega’s om onze unieke aanpak in de praktijk te ervaren.

Op dit moment heeft Leanent deze functies openstaan:

Senior Management Consultant
Senior Consultant Operational Excellence & Lean Manufacturing

Neem contact op

Benieuwd waarmee we je kunnen helpen? Laten we een kop koffie drinken!

Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren. Wie weet kunnen we je verbinden aan organisaties die voor jou relevant zijn. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

Neem contact op
Leanent_CTA_Harry

Harry

Managing Partner