Skip to main content

Mensen bewegen
tot resultaten

Vanaf de start in 2003 is onze focus: resultaten bereiken door processen te verbeteren, met mensen! Door de jaren heen hebben we de Leanent-methodiek steeds verder aangescherpt op basis van talrijke uitdagende en leerzame praktijkcases.

Vanuit onze brede netwerk en expertisegebied, hebben we door de jaren heen nieuwe markten en uitdagende vraagstukken opgepakt. Met behoud van onze focus hebben we hier op ingespeeld door onze aanpak en kennis te verbreden en competenties in ons team toe te voegen. Met als belangrijkste motivator: het realiseren van de uitdagingen van onze opdrachtgevers, het aanpakken van de problemen waar zij tegenaan lopen en het boeken van resultaat.

De samenwerking tussen Robert van der Velde en Harry Gruben sinds 2018 heeft een volgende stap in gang gezet. Met als belangrijkste speerpunt: meerjarige organisatie-transities begeleiden.

Een stap waarmee we dicht op de ondernemer of directeur komen staan. Organisaties waar veelal mooie successen zijn behaald, maar waar voor het maken van de volgende stap iets extra’s nodig is. En dat schuurt in de praktijk dan wel eens. Juist die uitdaging maakt het voor ons speciaal: met respect voor het verleden en geladen met de nodige ervaring en gezamenlijke competenties nieuwe wegen verkennen en anders durven denken.

Leanent_over_ons_header_foto
Leanent_leiderschapscoaching_sfeer_01

Met ervaring op seniormanagent en group level weten we wat er bij komt kijken om veranderingen in gang te zetten, terwijl de klantvragen onverminderd binnenstromen. Door zelf in deze situaties te hebben gewerkt, weten we er nodig is om alle stakeholders alle stakeholders goed te managen. Zowel op C-level, als richting de werkvloer.

Om als organisatie deze vraagstukken goed aan te kunnen, zijn we uiteraard ook zeer kritisch op ons eigen functioneren en dagen wij onszelf ook voortdurend uit om het morgen nog beter te doen dan vandaag. Dat is ook wat een LeanENT-medewerker onderscheidt van de meeste andere consultants: bij alles kijken we vooral eerst wat we zelf nog beter kunnen doen!

Het meest onderscheidende is echter dat w ij als team allen uit de praktijk komen. We hebben zelf de momenten meegemaakt dat het er echt op aankomt. Dat je even niet meer uit een standaard aanpak kunt putten, maar moet improviseren. Uiteindelijk telt het resultaat!

En het mooie is… in de kern is één ding altijd hetzelfde gebleven. Bij ons geldt nog steeds: Mensen bewegen tot resultaten!

Leanent_over_ons_sfeer_03_new
Leanent_over_ons_sfeer_03
Leanent_over_ons_sfeer_04_new
Leanent 5s methode

Ons verhaal

1

Toyota Production System als basis voor Scania én Leanent

2003 | Vanuit het geloof dat het toepassen van de lean principes helpend is voor vele organisaties wordt Leanent in 2003 opgericht vanuit het senior management van Scania.
2

Sterke focus op reduceren doorlooptijd in de maakindustrie

2005 | De groei van Leanent wordt mede gedreven door de sterke focus op het optimaliseren van processen en het extreem verkorten van doorlooptijden in de Nederlandse maakindustrie. Werken vanuit het credo: 'altijd minimaal factor-2 verbeteren!'
3

Uitbreiding dienstverlening naar de publieke sector en de bouw

2006 | Door de behaalde successen in de maakindustrie breidt Leanent haar dienstverlening in 2006 uit naar andere sectoren, zoals de publieke sector en de bouw. Begrippen als 'Lean overheid' en 'ketenintegratie in de bouw' ontstaan.
4

Start Leanent Academy en focus op continu verbeteren

2012 | Naast de primaire focus op het verlenen van advies wordt in het jaar 2012 de Leanent Academy opgericht. Verschillende opleidingsprogramma's van Green- tot Black Belt worden ontwikkeld. Het ontwikkelen van interne verbetervaardigheden bij onze klanten zorgt voor versterking van duurzame resultaten en een continu verbeter mindset.
5

Lean Leiderschap en integrale verbeterprogramma's

2018 | Voor veel van onze klanten is verandering de enige constante. Om hier op in te spelen wordt Lean steeds vaker als middel ingezet voor het waarmaken van strategische doelen. Integrale verbeterprogramma's en de ontwikkeling (Lean) leiderschap in een organisatie worden een steeds groter onderdeel van ons aanbod.
6

Uitbreiding netwerk en samenwerking met partners

2020 | Om onze klanten optimaal te kunnen ondersteunen is Leanent onderdeel van een steeds groter groeiend netwerk met strategisch partners zoals bijvoorbeeld brancheorganisatie FME. Wanneer een vraagstuk niet onze primaire expertise is werken we, veelal binnen hetzelfde verbeterprogramma, samen met één van onze partners om onze gezamenlijke slagkracht te vergroten.
7

Samen met klanten ontdekken wij de volgende mijlpalen!

Onze professionals

Janita Sassen-leanent-angeliene-7723def

Angeliene

Finance
& Control

Janita Sassen-leanent-rogier-7845def

Rogier

Programma manager
& Senior consultant

Janita Sassen-Leanent-Edgar-3858def

Edgar

Senior Consultant
& CFO a.i.

Janita Sassen-leanent-Harry-8588def

Harry

Directeur eigenaar
& Managing Consultant

Janita Sassen-leanent-marien-8217def

Marien

Senior
Lean Consultant

Janita Sassen-leanent-wouter-8867def

Wouter

Senior
Lean Consultant

Janita Sassen-leanent-arjen-8819def

Arjen

Senior Lean Consultant
& Interim Manager

Janita Sassen-leanent-Gerrit-8050def

Gerrit

Senior
Lean Consultant

Janita Sassen-leanent-Robert-8437def

Robert

Directeur eigenaar
& Managing Consultant

Janita Sassen-leanent-Erwin-8249def

Erwin

Lean
Consultant

Ruud

Lean
Consultant

Janita Sassen-leanent-Michael-8700def

Michael

Zelfstandig
Lean Consultant

Joost

Manager Publieke Sector

Bernie

Zelfstandig
Lean Consultant

Marcus

Lean
Consultant

Kars

Zelfstandig
Lean Consultant

Wybren

Zelfstandig
Lean Programmamanager

Leanent_home_vacatures_1

Kom jij ons team versterken?

Om onze klanten nog beter te kunnen helpen én onze ambitieuze groeidoelstellingen waar te kunnen maken zijn wij op zoek naar enthousiaste consultants die ons team willen versterken! Wil jij onderdeel worden van een dynamisch team dat elke dag samen met onze klanten aan uitdagende opdrachten werkt? Ben jij in staat om jouw kennis en praktijkervaring op het gebied van Lean en Operational Excellence te koppelen aan een sterk ontwikkeld empathisch vermogen? Kan jij schakelen tussen directieniveau en de werkvloer en voel jij aan wanneer te prikkelen of juist support te bieden? Dan is één van onze vacatures waarschijnlijk iets voor jou!

Op dit moment heeft Leanent deze functies openstaan:

Junior (Lean) Consultant
Medior (Lean) Consultant
Management Consultant
Programmamanager

Neem contact op

Benieuwd waarmee we je kunnen helpen? Laten we een kop koffie drinken!

Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren. Wie weet kunnen we je verbinden aan organisaties die voor jou relevant zijn. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

Neem contact op
Leanent_CTA_Harry

Harry

Eigenaar