Skip to main content

Green Belt Opleiding

De Lean Six Sigma Green Belt opleiding leert jou hoe je zelfstandig je eigen werkproces kan verbeteren en hoe je verbeterprojecten kan uitvoeren en begeleiden.

Tijdens de opleiding ontvang je de benodigde theoretische Lean basiskennis en leer je op een pragmatische manier handige Lean tools en technieken toe te passen. Het uitvoeren van een praktijkopdracht al tijdens de opleiding zorgt er voor dat je leert door te doen. De opleiding wordt veelal ingezet bij organisaties die interne verbeterkracht willen realiseren. Dit kan zowel als onderdeel van een integraal verbeterprogramma of als losstaande ontwikkeling van kennis en vaardigheden.

Naast de Green Belt opleiding hebben bieden wij ook andere trainingen. Dit zijn onder andere de Orange BeltYellow Belt en Black Belt opleiding.

Schrijf je direct inDownload de brochure
Lean Green Belt

Lean Green Belt opleiding in het kort

€3.495 per deelnemer

Brede basiskennis van de richtinggevende Lean principes
Sterke focus op de praktijk en jouw eigen praktijkopdracht
Officieel Officieel Leanent Academy Green Belt Certificaat
Ervaren docenten, zelf ook actief in de praktijk
Op maat gemaakt voor jouw sector

Schrijf je direct inDownload de brochure

Ervaringen van onze deelnemers

“Super opleiding! Mooie combinatie van theorie en praktijk waarbij je continu uitgedaagd wordt om het geleerde direct toe te passen. Hierdoor kan je snel een vertaling maken naar je eigen werkomgeving. Door deze opleiding is mijn ‘rugzakje’ goed gevuld om trajecten in de toekomst te begeleiden!“

– Demi Verdoren

8,6

Gemiddeld cijfer voor deze opleiding
Gebaseerd op 74 ervaringen
www.springest.nl

Green Belt opleiding brochure

Ontvang een gratis Green Belt brochure

Ontvang vrijblijvend alle informatie over de Green Belt opleiding overzichtelijk in onze digitale brochure.

  Lean Green Belt training

  Lean Green Belt training

  Het startpunt van de opleiding is de Lean Lego Workshop waarbij je op een leuke en praktische manier ervaart wat de kracht van Lean en samen verbeteren is. Een ‘klassieker’ die garant staat voor fun, nieuwe inzichten, teamdynamiek en een positieve basis is om verder met Lean aan de slag te gaan.

  Tijdens de opleiding staan er drie methodieken centraal. Het Lean huis als visualisatie van alle Lean waarden en principes, de A3-methode voor het gestructureerd oplossen van problemen én de Toyota Kata methodiek voor het stapsgewijs verbeteren en experimenteren richting een uitdaging.

  In de 6 opleidingsmodules besteden we ruimschoots aandacht aan alle facetten van de genoemde methodieken. Kernonderwerpen die aan bod komen zijn klantwaarde en verspilling, gestandaardiseerd werken, het creëren van flow, foutvrij werken en continu verbeteren. Daarnaast zoomen we in op het creëren van draagvlak, het effectief verbeteren samen met een team en het gestructureerd oplossen van problemen.

  Officieel Green Belt certificaat

  Onze trainingen maken onderdeel uit van de internationale Liker Lean Academy onder leiding van Jeffrey K. Liker, een internationale autoriteit op het gebied van Lean management. Zijn deskundigheid en ervaring zijn van grote waarde in de ontwikkeling van dit Lean opleidingsprogramma voor de Nederlandse markt. Deelnemers die voldoen aan de  voorwaarden, ontvangen een officieel Leanent Academy certificaat.

  Lean certificaat

  Interesse? Meld je aan voor de Lean Green Belt opleiding

  € 3.495,- per deelnemer, excl. BTW

  Deze prijs is inclusief studiemateriaal, officiële certificering en individuele begeleiding bij jouw praktijkopdracht.
  De investering wordt als gevolg van het succesvol uitvoeren van jouw verbeterproject vaak (meerdere keren) terugverdiend.

  Data voor de eerstvolgende Green Belt opleiding:

  Module:
  Datum:
  Locatie:
  Module 1
  1 oktober 2024
  Boogschutterstraat 1, Apeldoorn
  Module 2
  15 oktober 2024
  Boogschutterstraat 1, Apeldoorn
  Module 3
  29 oktober 2024
  Boogschutterstraat 1, Apeldoorn
  Module 4
  12 november 2024
  Boogschutterstraat 1, Apeldoorn
  Module 5
  29 november 2024
  Boogschutterstraat 1, Apeldoorn
  Module 6
  10 december 2024
  Boogschutterstraat 1, Apeldoorn
  InschrijvenNeem optie

  Deze bedrijven gingen u voor:

  Veelgestelde vragen

  Hoe lang duurt de Green Belt opleiding?

  De Green Belt opleiding bestaat uit 5 modules van elk 2 opleidingsdagen. Deze in totaal 10 opleidingsdagen zijn verspreid over een periode van ongeveer 5 maanden. Hierdoor is het voor jou mogelijk om direct na elke opleidingsmodule zelf aan de slag te gaan in jouw eigen praktijk.

  Wat is het verschil tussen de Green en Black Belt opleiding?

  De Green Belt opleiding bestaat uit 5 opleidingsdagen en het uitvoeren van 1 verbeterproject. Tijdens de Green Belt opleiding nemen we je mee in de basistheorie van Lean en het praktisch toepassen van handige Lean tools en technieken. De Black Belt opleiding bestaat uit 10 opleidingsdagen en het uitvoeren 3 verbeterprojecten. Tijdens de Black Belt opleiding leer je de strategische, tactische en praktische kant van Lean. Door de achtergronden te kennen, de samenhang te zien en de kracht van de verschillende methoden te ervaren, ontwikkelen je een sterke basis om in de eigen organisatie een effectieve en impactvolle rol te spelen.

  Hoe kan ik me inschrijven voor de Green Belt opleiding?

  Het is voor jou mogelijk om je in te schrijven door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Daarnaast kan je contact met ons opnemen via 055-538 55 70 of info@leanent.nl. Na inschrijving nemen we altijd persoonlijk contact met jou op zodat we de opleiding kunnen afstemmen op jouw specifieke behoefte en jouw inschrijving definitief kunnen maken.

  Wanneer is mijn inschrijving definitief?

  Na het opvragen van informatie, het nemen van een optie of het doorgeven van jouw aanmelding voor de Green Belt opleiding nemen we altijd persoonlijk contact met jouw op. Samen verkennen we jouw specifieke leerdoelen en behoeften en doorlopen we de opleiding. Op het moment dat jij aangeeft dat je zeker wilt deelnemen maken we jouw inschrijven samen definitief.

  Tot wanneer is mijn reservering geldig?

  Weet je nog niet zeker of je wilt deelnemen aan de Green Belt opleiding maar wil je wel zeker zijn van een plekje in de eerstvolgende opleidingsgroep dan is het mogelijk om via het inschrijfformulier op deze pagina een optie te nemen. Deze optie is 1 maand geldig. Na het nemen van een optie nemen wij altijd persoonlijk contact met jou op samen te kijken of de opleiding past bij jouw specifieke leerdoelen en behoefte.

  Green Belt opleiding brochure

  Ontvang een gratis Green Belt brochure

  Ontvang vrijblijvend alle informatie over de Green Belt opleiding overzichtelijk in onze digitale brochure.

   Six Sigma Green Belt

   Six Sigma Green Belt en Lean Green Belt

   Zowel Six Sigma Green Belt als Lean Green Belt zijn verbetermethodologieën die zich richten op het verbeteren van operationele processen en het verminderen van verspilling. Hoewel Six Sigma Green Belt en Lean Green Belt veel gelijkenissen hebben, zijn er ook verschillen.

   Zo richt de Lean Green Belt zich met name op het reduceren of elimineren van niet waarde toevoegende activiteiten. Six Sigma Green Belt richt zich met name op het verminderen van variatie en foutkansen.

   Bij Leanent is het mogelijk om de Green Belt training zowel te focussen op Lean als op Six Sigma. Neem contact op met een van onze ervaren docenten voor de mogelijkheden.

   Benieuwd of de Green Belt opleiding wat voor jou is? Laten we een kop koffie drinken!

   Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jou en jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren en te kijken of de Green Belt opleiding mogelijk wat jou is. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

   Neem contact op
   Leanent_CTA_Robert

   Robert

   Green Belt Trainer