Green Belt Opleiding

De Lean Green Belt opleiding is primair bedoeld om medewerkers van organisaties zelfstandig processen te laten verbeteren aan de hand van de Lean principes. De opleiding wordt veelal ingezet bij organisaties die interne verbeterkracht willen realiseren door ambassadeurs op te leiden die ingezet worden bij het oplossen van problemen of procesoptimalisatie. Dit kan zowel als onderdeel van een integraal verbeterprogramma of als losstaande opleiding.

We bieden de Lean Green Belt opleiding aan als inhouse opleiding, waarbij 6 tot 10 deelnemers vanuit één organisatie worden opgeleid, maar bieden losse deelnemers ook de mogelijkheid om deel te nemen in een groep samengesteld uit deelnemers vanuit verschillende organisaties. Bij de inhouse opleiding sluiten we zo goed mogelijk aan op een (eventueel) lopend verbeterprogramma, door samen vooraf de inhoud van de training af te stemmen.

Deelnemers krijgen uitgebreide theoretische Lean basis kennis en worden daarnaast klaargestoomd om zelfstandig verbeterinitiatieven op te starten én middels een vaste structuur te begeleiden in de praktijk. Als onderdeel van de Leanent Academy resulteert de opleiding bij goed gevolg in een persoonlijk Green Belt certificaat. De opleiding kenmerkt zich door de continue koppeling van theorie en praktijk, mogelijk gemaakt door de begeleiding van 2 ervaren docenten met jarenlange praktijkachtergrond.

Naast de Green Belt opleiding hebben bieden wij ook andere trainingen. Dit zijn onder andere de Orange Belt, Yellow Belt en Black Belt opleiding.

Green Belt Opleiding
Lean Green Belt training

Green Belt training

Het startpunt van de Green Belt opleiding is de Lean Lego Workshop waarbij deelnemers op een leuke en praktische manier ervaren wat de kracht van Lean en samen verbeteren is. Een ‘klassieker’ die garant staat voor fun, nieuwe inzichten, teamdynamiek en een positieve basis om verder met Lean aan de slag te gaan.

Tijdens de Lean Green Belt opleiding staan er drie modellen centraal. Het Lean huis als visualisatie van de richtinggevende Lean principes en de A3- en Toyota Kata probleemoplossing methodieken. In de 6 opleidingsmodules besteden we ruimschoots aandacht aan alle facetten van de genoemde modellen.

Kernonderwerpen die aan bod komen zijn o.a. klantwaarde en verspilling, gestandaardiseerd werken, het creëren van flow, foutvrij werken en continu verbeteren. Daarnaast zoomen we in op het creëren van draagvlak, het effectief verbeteren samen met een team en het gestructureerd oplossen van problemen.

In de Green Belt opleiding worden er continu handige tools en technieken met de deelnemers gedeeld welke direct worden toegepast in een doorlopende case-oefening en de eigen praktijkopdracht. Een belangrijke rode draad hierbij is het vertalen van een lange termijn doelstelling naar behapbare tussendoelen, praktische experimenten en verbeterinitiatieven.

De totale tijdsinvestering bedraagt 7 dagdelen, aangevuld met tijd voor het uitvoeren van de praktijkopdracht en eventuele intervisie. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers, de gewenste leerdoelen en diepgang bepalen we samen het optimale programma.

In het kort

 • Brede Lean kennis
 • Zelfstandig leren verbeteren
 • Focus op de praktijk
 • Op maat gemaakt voor uw sector
 • Veel interactie
 • 1 Kick-off Workshop
 • 6 Modules van een dagdeel
 • 1 Praktijkopdracht
 • 2 Ervaren trainers
 • Leanent Academy Green Belt certificaat
 • € 3.450,- per deelnemer
 • Gemixte groep óf inhouse bij u op locatie

Interesse? Meld je aan voor de Green Belt opleiding

De Lean Green Belt opleiding kost € 3.450,- per deelnemer excl. BTW. Deze prijs is inclusief intervisie over de praktijkopdracht.

Data voor de eerstvolgende open Green Belt opleiding:
Module 1
4 april 2023
09:00 – 13:00
Module 2 + intervisie
18 april 2023
09:00 – 15:30
Module 3
2 mei 2023
09:00 – 13:00
Module 4 + intervisie
16 mei 2023
09:00 – 15:30
Module 5
30 mei 2023
09:00 – 13:00
Module 6 + intervisie
13 juni 2023
09:00 – 15:30
Data Green Belt start september 2023
12 september, 26 september, 10 oktober
24 oktober, 7 november, 21 november

  Benieuwd waarmee we je kunnen helpen? Laten we een kop koffie drinken!

  Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren. Wie weet kunnen we je verbinden aan organisaties die voor jou relevant zijn. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

  Neem contact op
  Leanent_CTA_Harry

  Harry

  Eigenaar