Skip to main content

Lean Orange Belt

De Lean Orange Belt training is primair bedoeld voor eerstelijns leidinggevenden zoals coördinatoren en teamleiders. In omvang en opzet is de Orange Belt training grotendeels gelijk aan onze Yellow Belt training. In deze Orange Belt besteden we daarnaast expliciet aandacht aan de rol van een leidinggevende tijdens een Lean-ontwikkeling. Denk hierbij aan het dagelijks sturen middels dagstart overleggen, het ontwikkelen van medewerkers en continu verbeteren als team.

De Orange Belt training is één van de opleidingen van Leanent. Voor meer diepgang en uitgebreide trainingen, bieden wij ook Yellow Belt, Green Belt Opleiding en Black belt Opleiding.

Schrijf je direct in
Lean Orange Belt

Lean Orange Belt training in het kort

€1.395 per deelnemer

Kennismaken met Lean leiding geven
Sterke focus op de praktijk en jouw eigen praktijkopdracht
Officieel Officieel Leanent Academy Orange Belt Certificaat
Ervaren docenten, zelf ook actief in de praktijk
Op maat gemaakt voor jouw sector

Schrijf je direct in

Ervaringen van onze deelnemers

“Super opleiding! Mooie combinatie van theorie en praktijk waarbij je continu uitgedaagd wordt om het geleerde direct toe te passen. Hierdoor kan je snel een vertaling maken naar je eigen werkomgeving. Door deze opleiding is mijn ‘rugzakje’ goed gevuld om trajecten in de toekomst te begeleiden!“

– Demi Verdoren

8,6

Gemiddeld cijfer voor deze opleiding
Gebaseerd op 74 ervaringen
www.springest.nl

Lean Opleiding

Liever eerst contact met één van onze trainers?

Wil je liever eerst contact met één van onze trainers? Vul dan onderstaand formulier in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

  Lean Orange Belt

  Orange Belt training

  De Lean Lego Workshop is het startpunt voor de Orange Belt training. Hierin kun je als deelnemer op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met Lean. De Lego workshop is onze meest gegeven workshop en geeft je een positieve basis om verer met Lean aan de slag te gaan. Met de workshop beleef je plezier, nieuwe inzichten en een verbeterde teamdynamiek.

  Na de Lego workshop volgen er drie opeenvolgende modules. Hierin wordt de vertaalslag gemaakt naar de praktijk en processen, gericht op jouw eigen sector. Tijdens de eerste module gaan we ons focussen op het inzichtelijk maken van de klantwaarde en verspilling.

  De tweede dag van de Orange Belt opleiding gaan we een stap verder. Hierin staan we uitgebreid stil bij Lean methodiek, en hoe we dit zichtbaar toepasbaar maken op de werkvloer. Onderwerpen die voorbij komen zijn het 5S model, visual management en werkstandaarden. We maken hier een begin met de praktijkopdracht, waarbij deelnemers worden uitgedaagd zelfstandig een eerste stap te zetten in de praktijk.

  Tijdens de derde en tevens laatste dag van de Orange Belt opleiding staan we stil bij foutvrij werken. Ook maken we hier tijd voor de ervaringen van deelnemers en is er ruim de tijd om de geboekte successen uit praktijkopdrachten door te nemen.

  In de modules worden theorie en praktijk met korte workshops en oefeningen op interactieve wijze aan elkaar gekoppeld. De totale tijdsinvestering bedraagt 4 dagdelen, aangevuld met ca. 2 uur voor het uitvoeren van de praktijkopdracht.

  Officieel Orange Belt certificaat

  Onze trainingen maken onderdeel uit van de internationale Liker Lean Academy onder leiding van Jeffrey K. Liker, een internationale autoriteit op het gebied van Lean management. Zijn deskundigheid en ervaring zijn van grote waarde in de ontwikkeling van dit Lean opleidingsprogramma voor de Nederlandse markt. Deelnemers die voldoen aan de  voorwaarden, ontvangen een officieel Leanent Academy certificaat.

  Lean certificaat

  Interesse? Meld je aan voor de Orange Belt opleiding

  Deze Lean Orange Belt training kost € 1.395,- excl. BTW per deelnemer bij een groepsgrootte van 8 tot en met 12 personen.

  Deze prijs is inclusief studiemateriaal, officiële certificering en individuele begeleiding bij jouw praktijkopdracht.
  De investering wordt als gevolg van het succesvol uitvoeren van jouw verbeterproject vaak (meerdere keren) terugverdiend.

   Deze bedrijven gingen u voor:

   Veelgestelde vragen

   Hoe lang duurt de Orange Belt opleiding?

   De Yellow Belt opleiding bestaat uit drie modules van elk een dagdeel en één kick off workshop.

   Wat is het verschil tussen de Yellow en Orange Belt opleiding?

   Qua omvang en opzet is de Orange Belt grotendeels gelijk aan de Yellow Belt training. Echter wordt er tijdens de Orange Belt opleiding meer aandacht besteed aan de rol van leiding geven tijdens Lean ontwikkelingen. Denk daarbij aan het aansturen, een dagstart overleggen en het ontwikkelen van medewerkers.

   Hoe kan ik me inschrijven voor de Orange Belt opleiding?

   Het is voor jou mogelijk om je in te schrijven door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Daarnaast kan je contact met ons opnemen via 055-538 55 70 of info@leanent.nl. Na inschrijving nemen we altijd persoonlijk contact met jou op zodat we de opleiding kunnen afstemmen op jouw specifieke behoefte en jouw inschrijving definitief kunnen maken.

   Wanneer is mijn inschrijving definitief?

   Na het opvragen van informatie, het nemen van een optie of het doorgeven van jouw aanmelding voor de Orange Belt opleiding nemen we altijd persoonlijk contact met jouw op. Samen verkennen we jouw specifieke leerdoelen en behoeften en doorlopen we de opleiding. Op het moment dat jij aangeeft dat je zeker wilt deelnemen maken we jouw inschrijven samen definitief.

   Tot wanneer is mijn reservering geldig?

   Weet je nog niet zeker of je wilt deelnemen aan de Orange Belt opleiding maar wil je wel zeker zijn van een plekje in de eerstvolgende opleidingsgroep? Laat dan in het berichtveld van het inschrijfformulier weten dat je een optie wilt nemen. Deze optie is 1 maand geldig. Na het nemen van een optie nemen wij altijd persoonlijk contact met jou op samen te kijken of de opleiding past bij jouw specifieke leerdoelen en behoefte.

   Six sigma orange belt

   Six Sigma Orange Belt en Lean Orange Belt

   Zowel Six Sigma Orange Belt als Lean Orange Belt zijn verbetermethodologieën die zich richten op het verbeteren van operationele processen en het verminderen van verspilling. Hoewel Six Sigma Orange Belt en Lean Orange Belt veel gelijkenissen hebben, zijn er ook verschillen.

   Zo richt de Lean Orange Belt zich met name op het reduceren of elimineren van niet waarde toevoegende activiteiten. Six Sigma Orange Belt richt zich met name op het verminderen van variatie en foutkansen.

   Bij Leanent is het mogelijk om de Orange Belt training zowel te focussen op Lean als op Six Sigma. Neem contact op met een van onze ervaren docenten voor de mogelijkheden.

   Benieuwd of de Orange Belt opleiding wat voor jou is? Laten we een kop koffie drinken!

   Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jou en jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren en te kijken of de Orange Belt opleiding mogelijk wat jou is. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

   Neem contact op
   Leanent_CTA_Robert

   Robert

   Orange Belt Trainer