Skip to main content

Operationeel Management

Als er (tijdelijk) operationele management slagkracht ontbreekt of als er onvoldoende veranderkundige managementervaring aanwezig is, dan stappen we graag in. Bijvoorbeeld in de rol van Operationeel Manager, Operations Director of (interim) CFO. Zo lang we mede het verschil kunnen en mogen maken in het verbeteren van de organisatie, teams, processen en performance en het bouwen naar een volgend niveau. Op de winkel passen doen we niet. Maar we gaan wel aan op het hands-on helpen en effectief meters maken in uitdagende transformaties.

Wat is operationeel management?

Operationeel management bevat alle operationele aspecten van een organisatie. Denk hierbij aan processen, middelen, mensen en systemen. Goede operationele managers zorgen uiteindelijk voor maximalisatie van operationele efficiëntie en het minimaliseren van de kosten. Door het toepassen van Lean principes, verbetert ook de kwaliteit en klanttevredenheid.

Neem contact op
Operationeel management
Voordelen operationeel management

Lean operationeel management

Het optimaliseren van processen en het elimineren van verspilling doen wij volgens de Lean methode. Waarom? Omdat wij geloven dat Lean operationeel management zorgt voor korte termijn beweging en duurzame resultaten op de langere termijn. Wij ondersteunen de gehele waardeketen van klant tot klant en operationele performance verbetering is één van onze sterke punten.

Met onze ervaring in operationeel management proberen wij op een leuke manier complexe doelstellingen te realiseren. De belangrijkste voordelen die onze consultants in de rol als operationeel manager voor jouw bedrijf kunnen realiseren zijn:

  • Verhoogde klanttevredenheid
  • Betrouwbaardere en snellere dienstverlening
  • Sterkere concurrentiepositie

Operationeel management in de maakindustrie

Hoewel goed operationeel management overal waardevol is, liggen er binnen de Nederlandse maakindustrie specifieke uitdagingen en kansen. De complexiteit van productieprocessen, de behoefte aan just-in-time leveringen en de druk om concurrentievoordeel te behouden, maken effectief operationeel management des te belangrijker.

Het toepassen van deze operationele managementprincipes vereist vaak een cultuurverandering binnen een organisatie en de betrokkenheid van alle medewerkers. Het gaat niet alleen om het verbeteren van processen, maar ook om het creëren van een mindset van voortdurende verbetering en efficiëntie.

Bij Leanent helpen we bedrijven binnen de maakindustrie om deze principes succesvol toe te passen en hun operationele prestaties te optimaliseren.

Werkwijze van Leanent als operationeel manager

Onze operationeel management consultants werken op het snijvlak van de werkvloer en directiekamer. We bieden pragmatische hulp waar je écht iets mee kunt in plaats van overdreven dikke adviesrapporten. We focussen op de inhoud, en al onze consultants die helpen als operationeel manager hebben ook zelf ervaring als leidinggevende binnen de maakindustrie.

Operationeel management in verschillende industrieën

Operationeel management is niet beperkt tot de maakindustrie. Het kan worden toegepast in verschillende industrieën. Dus of je nu actief bent in de gezondheidszorg, de logistiek, de financiële sector of de dienstverlenende industrie, de principes van operationeel management zijn universeel. Uiteindelijk draait het allemaal om het maximaliseren van efficiëntie, het verminderen van verspilling en het verbeteren van de kwaliteit.

Operationeel management in de maakindustrie

Benieuwd waarmee we je kunnen helpen? Laten we een kop koffie drinken!

Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren. Wie weet kunnen we je verbinden aan organisaties die voor jou relevant zijn. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

Neem contact op
Leanent_CTA_Robert

Robert

Managing Partner