Skip to main content

Lean Yellow Belt

De Lean Yellow Belt training is primair bedoeld om medewerkers van organisaties kennis te laten maken met de basis van Lean. De opleiding wordt veelal ingezet bij organisaties die op brede schaal de basiskennis van Lean verankerd willen hebben of bij medewerkers die laagdrempelig willen starten met verbeteren.

Deelnemers maken kennis met de meest gebruikte Lean termen, tools en technieken en zijn na afloop in staat om zelfstandig de eerste verbeteringen door te voeren in de praktijk. Als onderdeel van de Leanent Academy resulteert de opleiding bij goed gevolg in een persoonlijk Yellow Belt certificaat. De opleiding kenmerkt zich door de continue koppeling van theorie en praktijk, mogelijk gemaakt door de begeleiding van 2 ervaren docenten met jarenlange praktijkachtergrond.

De Yellow Belt training is één van de opleidingen van Leanent. Voor meer diepgang en uitgebreide trainingen, bieden wij ook Orange Belt opleiding, Green Belt Opleiding en een Black belt opleiding.

Schrijf je direct in
Lean Yellow Belt training

Lean Yellow Belt training in het kort

€1.395 per deelnemer

Kennismaken met Lean
Sterke focus op de praktijk en jouw eigen praktijkopdracht
Officieel Officieel Leanent Academy Yellow Belt Certificaat
Ervaren docenten, zelf ook actief in de praktijk
Gemixte groep óf inhouse op locatie

Schrijf je direct in

Ervaringen van onze deelnemers

“Super opleiding! Mooie combinatie van theorie en praktijk waarbij je continu uitgedaagd wordt om het geleerde direct toe te passen. Hierdoor kan je snel een vertaling maken naar je eigen werkomgeving. Door deze opleiding is mijn ‘rugzakje’ goed gevuld om trajecten in de toekomst te begeleiden!“

– Demi Verdoren

8,6

Gemiddeld cijfer voor deze opleiding
Gebaseerd op 74 ervaringen
www.springest.nl

Lean Yellow Belt brochure

Ontvang een gratis Yellow Belt brochure

Wil je liever eerst contact met één van onze trainers? Vul dan onderstaand formulier in, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

  Yellow Belt training

  Yellow Belt training

  Het startpunt van de Yellow Belt training is de Lean Lego Workshop waarbij deelnemers op een leuke en praktische manier ervaren wat de kracht van Lean en samen verbeteren is. Een ‘klassieker’ die garant staat voor fun, nieuwe inzichten, teamdynamiek en een positieve basis om verder met Lean aan de slag te gaan.

  In de drie opvolgende Yellow Belt training modules wordt op een pragmatische manier de vertaling gemaakt naar de eigen praktijk en processen. Tijdens de eerste module ligt de focus op het inzichtelijk maken van klantwaarde en verspilling.

  Op dag 2 staan we uitgebreid stil bij het zichtbaar maken én toepassen van Lean op de werkvloer. Onderwerpen als werkstandaarden, visual management en 5S komen aan bod. Daarnaast leggen we in deze module de basis voor een afgebakende praktijkopdracht waarbij deelnemers worden uitgedaagd zelfstandig een eerste stap te zetten in de praktijk.

  In de laatste module van de Yellow Belt training staan we stil bij foutvrij werken en is er aandacht voor de ervaringen en geboekte successen uit de praktijkopdrachten.

  In de modules worden theorie en praktijk met korte workshops en oefeningen op interactieve wijze aan elkaar gekoppeld. De totale tijdsinvestering bedraagt 4 dagdelen, aangevuld met ca. 2 uur voor het uitvoeren van de praktijkopdracht.

  Officieel Yellow Belt certificaat

  Onze trainingen maken onderdeel uit van de internationale Liker Lean Academy onder leiding van Jeffrey K. Liker, een internationale autoriteit op het gebied van Lean management. Zijn deskundigheid en ervaring zijn van grote waarde in de ontwikkeling van dit Lean opleidingsprogramma voor de Nederlandse markt. Deelnemers die voldoen aan de  voorwaarden, ontvangen een officieel Leanent Academy certificaat.

  Lean certificaat

  Interesse? Meld je aan voor de Yellow Belt opleiding

  Deze Lean Yellow Belt training kost € 1.395,- excl. BTW per deelnemer bij een groepsgrootte van 8 tot en met 12 personen.

  Deze prijs is inclusief studiemateriaal, officiële certificering en individuele begeleiding bij jouw praktijkopdracht.
  De investering wordt als gevolg van het succesvol uitvoeren van jouw verbeterproject vaak (meerdere keren) terugverdiend.

   Deze bedrijven gingen u voor:

   Veelgestelde vragen

   Hoe lang duurt de Yellow Belt opleiding?

   De Yellow Belt opleiding bestaat uit 3 modules van elk een dagdeel en één kick off workshop.

   Wat is het verschil tussen de Yellow en Orange Belt opleiding?

   Tijdens de Orange Belt opleiding wordt er meer aandacht wordt gegeven aan de rol van een leidinggevende tijdens Lean ontwikkelingen. Denk daarbij aan het aansturen, een dagstart overleggen en het ontwikkelen van medewerkers. Qua omvang en opzet is de Orange Belt grotendeels gelijk aan de Yellow Belt training.

   Hoe kan ik me inschrijven voor de Yellow Belt opleiding?

   Het is voor jou mogelijk om je in te schrijven door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Daarnaast kan je contact met ons opnemen via 055-538 55 70 of info@leanent.nl. Na inschrijving nemen we altijd persoonlijk contact met jou op zodat we de opleiding kunnen afstemmen op jouw specifieke behoefte en jouw inschrijving definitief kunnen maken.

   Wanneer is mijn inschrijving definitief?

   Na het opvragen van informatie, het nemen van een optie of het doorgeven van jouw aanmelding voor de Yellow Belt opleiding nemen we altijd persoonlijk contact met jouw op. Samen verkennen we jouw specifieke leerdoelen en behoeften en doorlopen we de opleiding. Op het moment dat jij aangeeft dat je zeker wilt deelnemen maken we jouw inschrijven samen definitief.

   Tot wanneer is mijn reservering geldig?

   Weet je nog niet zeker of je wilt deelnemen aan de Yellow Belt opleiding maar wil je wel zeker zijn van een plekje in de eerstvolgende opleidingsgroep? Laat dan in het berichtveld van het inschrijfformulier weten dat je een optie wilt nemen. Deze optie is 1 maand geldig. Na het nemen van een optie nemen wij altijd persoonlijk contact met jou op samen te kijken of de opleiding past bij jouw specifieke leerdoelen en behoefte.

   Six Sigma Yellow Belt

   Six Sigma Yellow Belt en Lean Yellow Belt

   Zowel Six Sigma Yellow Belt als Lean Yellow Belt zijn verbetermethodologieën die zich richten op het verbeteren van operationele processen en het verminderen van verspilling. Hoewel Six Sigma Yellow Belt en Lean Yellow Belt veel gelijkenissen hebben, zijn er ook verschillen.

   Zo richt de Lean Yellow Belt zich met name op het reduceren of elimineren van niet waarde toevoegende activiteiten. Six Sigma Yellow Belt richt zich met name op het verminderen van variatie en foutkansen.

   Bij Leanent is het mogelijk om de Yellow Belt training zowel te focussen op Lean als op Six Sigma. Neem contact op met een van onze ervaren docenten voor de mogelijkheden.

   Benieuwd of de Yellow Belt opleiding wat voor jou is? Laten we een kop koffie drinken!

   Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jou en jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren en te kijken of de Yellow Belt opleiding mogelijk wat jou is. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

   Neem contact op
   Leanent_CTA_Robert

   Robert

   Yellow Belt Trainer