Lean Yellow Belt

De Lean Yellow Belt opleiding is primair bedoeld om medewerkers van organisaties kennis te laten maken met de basis van Lean. De opleiding wordt veelal ingezet bij organisaties die op brede schaal de basiskennis van Lean verankerd willen hebben of bij medewerkers die laagdrempelig willen starten met verbeteren.

Deelnemers maken kennis met de meest gebruikte Lean termen, tools en technieken en zijn na afloop in staat om zelfstandig de eerste verbeteringen door te voeren in de praktijk. Als onderdeel van de Leanent Academy resulteert de opleiding bij goed gevolg in een persoonlijk Yellow Belt certificaat. De opleiding kenmerkt zich door de continue koppeling van theorie en praktijk, mogelijk gemaakt door de begeleiding van 2 ervaren docenten met jarenlange praktijkachtergrond.

De Yellow Belt training is één van de opleidingen van Leanent. Voor meer diepgang en uitgebreide trainingen, bieden wij ook Orange Belt, Green Belt en Black belt opleidingen.

Leanent_opleiding_yellow_belt_hero
Leanent_Yellow_Belt_sfeer_02

Yellow Belt training

Het startpunt van de Yellow Belt opleiding is de Lean Lego Workshop waarbij deelnemers op een leuke en praktische manier ervaren wat de kracht van Lean en samen verbeteren is. Een ‘klassieker’ die garant staat voor fun, nieuwe inzichten, teamdynamiek en een positieve basis om verder met Lean aan de slag te gaan.

In de drie opvolgende Yellow Belt training modules wordt op een pragmatische manier de vertaling gemaakt naar de eigen praktijk en processen. Tijdens de eerste module ligt de focus op het inzichtelijk maken van klantwaarde en verspilling.

Op dag 2 staan we uitgebreid stil bij het zichtbaar maken én toepassen van Lean op de werkvloer. Onderwerpen als werkstandaarden, visual management en 5S komen aan bod. Daarnaast leggen we in deze module de basis voor een afgebakende praktijkopdracht waarbij deelnemers worden uitgedaagd zelfstandig een eerste stap te zetten in de praktijk.

In de laatste module van de Yellow Belt training staan we stil bij foutvrij werken en is er aandacht voor de ervaringen en geboekte successen uit de praktijkopdrachten.

In de modules worden theorie en praktijk met korte workshops en oefeningen op interactieve wijze aan elkaar gekoppeld. De totale tijdsinvestering bedraagt 4 dagdelen, aangevuld met ca. 2 uur voor het uitvoeren van de praktijkopdracht.

In het kort

 • Kennismaken met Lean
 • Focus op de praktijk
 • Op maat gemaakt voor uw sector
 • Veel interactie
 • 1 Kick-off Workshop
 • 3 Modules van een dagdeel
 • 1 Afgebakende praktijkopdracht
 • 2 Ervaren docenten
 • Leanent Academy Yellow Belt certificaat
 • € 1.250,- per deelnemer
 • Gemixte groep óf inhouse bij u op locatie

Interesse? Meld je aan voor de Yellow Belt opleiding

Deze Lean Yellow Belt training kost € 1.250,- excl. BTW per deelnemer bij een groepsgrootte van 8 tot en met 12 personen.

  Benieuwd waarmee we je kunnen helpen? Laten we een kop koffie drinken!

  Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren. Wie weet kunnen we je verbinden aan organisaties die voor jou relevant zijn. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

  Neem contact op
  Leanent_CTA_Harry

  Harry

  Eigenaar