Skip to main content

Insights Discovery

De Insights Discovery Methodiek is een sterke basis voor effectieve samenwerking en communicatie. Een belangrijke pré voor het slagen van een spannend verbeterproject. Het Insights Discovery kleurenmodel geeft, in combinatie met een persoonlijk Insights Discovery profiel, mensen op een toegankelijke manier meer inzicht in zichzelf en anderen.

De kleurentaal is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. Deze Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde psychologische voorkeuren welke vertaald zijn naar 4 kleuren. Deze kleuren geven je op een intrigerende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je begrijpen waarom collega’s of medewerkers anders kunnen reageren dan jij verwacht.

Door deze kennis, en de vaardigheid van het herkennen van andermans voorkeuren, in te zetten tijdens verbetertrajecten zal een team plezieriger en effectiever samenwerken. Patronen worden makkelijker doorbroken, het draagvlak voor verandering neem toe en de praktische start voor het ontwikkeling van het gewenste gedrag is direct gezet!

Hoe werkt Insights Discovery?

Als eerste stap worden de voorkeurskleuren van Insights Discovery gemeten via een gebruiksvriendelijke online vragenlijst. Alle deelnemers wordt gevraagd voorafgaand aan de workshop een set van 25 vragen te beantwoorden.

De uitkomst van deze vragenlijst resulteert in een uniek persoonlijk profiel dat altijd wordt teruggekoppeld door één van onze ervaren Insights Discovery Practitioners. Dit kan zowel individueel of in groepsverband tijdens een workshop. In dit persoonlijke profiel kunnen, op basis van behoefte, meerdere hoofdstukken worden opgenomen. Het profiel bestaat altijd uit een basis- en management hoofdstuk en kan worden aangevuld op bijvoorbeeld het gebied van effectief verkopen of persoonlijke ontwikkeling.

Het Insights Discovery profiel fungeert als basis voor de workshop met het gehele team of afdeling. In deze workshop wordt er gezamenlijk, op een respectvolle en plezierige manier, inzicht gegeven in de unieke samenstelling van de groep. Medewerkers en managers worden bewust van elkaars verschillende voorkeuren, sterkten- en zwakten en krijgen support bij het zichtbaar maken van mogelijke blinde vlekken.

De Insights Discovery profielen en inzichten uit de teamworkshop dienen vervolgens vaak als basis voor verdere persoonlijke, team- en/of leiderschapsontwikkeling.

Benieuwd wat Insights Discovery voor jouw (team) kan betekenen? Neem contact met ons op

  Benieuwd waarmee we je kunnen helpen? Laten we een kop koffie drinken!

  Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren. Wie weet kunnen we je verbinden aan organisaties die voor jou relevant zijn. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

  Neem contact op
  Leanent_CTA_Robert

  Robert

  Managing Partner