Skip to main content

Kata Continu Verbeteren

Het opstarten van verbeterprocessen is relatief eenvoudig. Echt dagelijks blijven verbeteren blijkt een stuk lastiger. Aan de hand van de bewezen effectieve Toyota Kata-methodiek stellen we teams zelf in staat om effectief, pragmatisch en structureel dagelijks te blijven verbeteren in de richting van aansprekende uitdagingen.

De verbeter-Kata is een systematische routine om verbeteren te verankeren in de organisatiecultuur. Het is een vaardigheid, een manier van denken en doen, die wordt aangeleerd door hoogfrequent met elkaar te werken aan de routine om dagelijks stappen te zetten. Voor het bereiken van uitdagende doelen, is het noodzakelijk om bekende oplossingsrichtingen los te laten en het experimenteren met nieuwe werkwijzen en oplossingen te stimuleren.

Lean Orange Belt
Leanent_kaizen_events_sfeer_01

De Kata-methodiek leent zich uitstekend voor het bevorderen van creativiteit, focus en kort cyclisch verbeteren. Teamleden worden actief betrokken bij het vinden van de juiste oplossingen. Dat leidt tot een hoge mate van eigenaarschap, lerend vermogen én succesbeleving. Coaching-Kata is de techniek die gebruikt wordt om de verbeter-Kata te trainen, coachen en stimuleren.

Benieuwd waarmee we je kunnen helpen? Laten we een kop koffie drinken!

Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren. Wie weet kunnen we je verbinden aan organisaties die voor jou relevant zijn. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

Neem contact op
Leanent_CTA_Robert

Robert

Eigenaar