Skip to main content

Lay-out & Flow optimalisatie

Voor een zo effectief mogelijk gebruik van productiefaciliteiten, het realiseren van optimale operationele resultaten en de mogelijkheid te kunnen schakelen in volume, is een optimale opzet van de lay-out en order- en materiaalflow een voorwaarde. De noodzaak om hiermee aan de slag te gaan, kan voortkomen uit achterblijvende operationele en financiële resultaten, groeiambities, uitbreidings- en nieuwbouwplannen of  de uitwerking van een nieuwe operationele strategie. Zowel bij nieuwbouw als uitbreidingsvraagstukken helpt een ‘green field focus’ bij het creëren van de optimale fabriek.

Leanent_lay-out_flow_optimalisatie_sfeer_new

De optimale lay-out

Vaak blijkt een significante volumegroei binnen bestaande faciliteiten mogelijk. Voor de (her)inrichting wordt o.a gebruikt gemaakt van de Lean principes en methoden om een optimale lay-out te realiseren. Met een team van professionals doen we een heldere quick scan en houden we gerichte brainstormsessies, specifiek voor de situatie binnen jouw organisatie. Op basis daarvan maken we de consequenties voor gebouw en inrichting inzichtelijk en leggen zo kansen bloot voor directe verbetering. Daarmee geven we een objectief advies over de nodige veranderingen en aanpassingen. Ondersteuning bij de realisatie leveren we graag in de vorm van programmamanagement.

Benieuwd waarmee we je kunnen helpen? Laten we een kop koffie drinken!

Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren. Wie weet kunnen we je verbinden aan organisaties die voor jou relevant zijn. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

Neem contact op
Leanent_CTA_Harry

Harry

Eigenaar