Skip to main content

Lego Workshop Lean

De Lean Lego Workshop is voor meer dan 50.000 deelnemers, van organisaties over de hele wereld, een interactieve en waardevolle start geweest van een succesvol verbeterproject. Begin 2000 is de basis van deze Lego workshop voor volwassenen ontwikkeld en we mogen dan ook met recht spreken van een Leanent klassieker. De Lego workshop staat garant voor plezier, waardevolle Lean inzichten, teamdynamiek en een laagdrempelige manier om de kracht van Lean zelf te ervaren.

Het doel van deze Lego workshop is om de deelnemers op praktische wijze in aanraking te brengen met Lean, dezelfde taal te laten spreken en te laten ervaren dat écht samenwerken het verschil maakt. De Lego workshop wordt veelal ingezet als start van een verbeterproject maar is ook regelmatig onderdeel van een teamontwikkeling dag of fun-event.

Door de flow en de snelheid van het programma ontstaat er bij deelnemers en groepen een enorme drive om te willen verbeteren. Deelnemers gaan zelfstandig op zoek naar de beste resultaten waarbij de gevolgde aanpak én de behaalde resultaten een treffende gelijkenis vormen met de eigen praktijk.

De Lego workshop is het startpunt voor de Yellow Belt training. Wil je je meer verdiepen in Lean? Dan hebben wij ook de keuze uit een meer gevorderde opleiding, zoals de Green Belt opleiding en Black Belt opleiding.

Schrijf je direct in
Leanent_Lego_Workshop_hero_new
Leanent_Lego_Workshop_sfeer_01

Lego Workshop: een introductie in Lean verbetertechniek

Deelnemers spelen gedurende de workshop een aantal productiejaren in een gesimuleerde organisatie. Aan het eind van elk jaar wordt middels enkele herkenbare prestatie-indicatoren feedback gegeven over het achterliggende jaar. Met sterk gefocuste verbeterondersteuning veranderen en verbeteren de deelnemers hun organisatie vervolgens meerdere malen.

Tijdens de workshop zorgen de trainers voor een regelmatige vertaling naar eigen praktijk en ervaren deelnemers dat ze in korte tijd ingrijpende verbeteringen kunnen realiseren. De workshop is zowel in een dagdeel als gehele dag variant beschikbaar en kan afgestemd worden op een (lopend) verbeterprogramma.

Pieter Kleijn, directeur / eigenaar Vic Obdam

“De deelname van ons verbeterteam aan de workshop heeft verrassende resultaten en opmerkingen opgeleverd. Het heeft mensen in hele korte tijd op een ongelofelijk duidelijke manier doen inzien dat veranderen resultaat oplevert. En dat iedereen daar aan kan bijdragen. Dat gevoel heb je nodig om
veranderingen in je organisatie te kunnen doorvoeren.”

Dick Bakhuizen, voormalig gemeentesecretaris gemeente Barneveld

“Aan het einde van de uiterst interessante en leerzame dag, meldde ik dat ik van enthousiasme ‘toeterend naar huis’ zou rijden. Uit milieuoverwegingen heb ik dat uiteraard niet gedaan, maar ik was wel aangestoken met het ‘lean-virus’.”

Interesse? Meld je aan voor de Lean Lego Workshop

De volgende data zijn beschikbaar:
Datum
26 september 2024
13:00 t/m 17:30

  Benieuwd waarmee we je kunnen helpen? Laten we een kop koffie drinken!

  Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren. Wie weet kunnen we je verbinden aan organisaties die voor jou relevant zijn. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

  Neem contact op
  Leanent_CTA_Harry

  Harry

  Managing Partner