Skip to main content

Leiderschaps-ontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling is in een veranderingstraject, naast het inzetten van de juiste tools en methodes, het belangrijkste speerpunt in veranderingstrajecten. Welk gedrag past bij de gewenste nieuwe situatie en welke actieve veranderingen zijn nodig van leidinggevenden in de organisatie om daar te komen? Voor (senior-) management tot en met teamleiders is speciaal hiervoor een top-down train-de-trainer programma ontwikkeld, waarmee in drie fasen toegewerkt wordt van het theoretisch kader, via de implementatie van praktische lean leiderschap methodes tot en met de operationele (coaching) support op de werkvloer.

Neem contact op
Leiderschapsontwikkeling
Leanent_leiderschapscoaching_header

Lean leiderschap: onze training

1. Theoretische basis

Deze eerste fase van het programma biedt een sterk theoretisch fundament waarop leidinggevenden kunnen bouwen. Het begrijpen van de principes achter lean leiderschap is essentieel voor het succesvol leiden van verandering en het bevorderen van een cultuur van continue verbetering.

2. Inzetten van Lean tools

In de volgende fase worden de lean tools vervolgens daadwerkelijk geïnstalleerd. Deze fase richt zich op lean tools zoals managementstandaarden, effectieve overlegstructuren, key performance indicators (KPI’s), en het operationaliseren van strategische doelen. Het doel is om een raamwerk te creëren waarbinnen leidinggevenden en hun teams op een efficiënte en effectieve wijze kunnen opereren.

3. Leiderschapscoaching en gedragsverandering

De laatste fase focust op het coachen van leidinggevenden om het gewenste gedrag te stimuleren en te borgen binnen de organisatie. Wij geloven dat succes niet alleen voortkomt uit kennis en tools, maar in grote mate afhangt van de praktische toepassing en de continue ondersteuning en uitdaging in de praktijk. Leiderschapscoaching helpt leidinggevenden om de lean principes toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden, waardoor zij zich niet alleen ontwikkelen op persoonlijk vlak maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van hun teams.

Leiderschapscoaching op maat

Leiderschapsontwikkeling is een belangrijke stap in een succesvolle lean transformatie. Door een focus te leggen op zowel theorie als de praktijk van lean leiderschap is het een krachtig middel om leidinggevenden te ontwikkelen die in staat zijn om hun teams effectief te leiden door veranderingsprocessen.

De duur en kosten van het gehele leiderschapsontwikkelingsprogramma variëren afhankelijk van de specifieke doelstellingen en de diepgang van de training. Voor een nauwkeurige schatting is het aan te raden om direct contact op te nemen met één van onze trainers.

Neem contact op
Leiderschapscoaching leanent

Benieuwd waarmee we je kunnen helpen? Laten we een kop koffie drinken!

Wij zijn benieuwd naar de uitdagingen, verhalen en ambities van jouw organisatie. We vinden het inspirerend en motiverend om hierover met je te sparren. Wie weet kunnen we je verbinden aan organisaties die voor jou relevant zijn. Hoe dan ook delen we graag onze ervaringen en inzichten, kansen en lessen uit de praktijk.

Neem contact op
Leanent_CTA_Robert

Robert

Managing Partner