LeanENT Lego workshop

Het doel van de workshop is om de deelnemers:

 • op hele praktische wijze in aanraking te brengen met lean;
 • dezelfde taal te laten spreken;
 • te laten ervaren dat écht samenwerken het verschil maakt;
 • paradigma’s te laten doorbreken.

Informatie

Onze opzet daagt mensen uit

​Mede door de snelheid van het programma ontstaat er binnen groepen een enorme 'drive' om te willen winnen. Deelnemers gaan zelfstandig en fanatiek op zoek naar de beste resultaten. De gevolgde aanpak en de behaalde resultaten vertonen een verbluffende gelijkenis met resultaten die onze klanten in de praktijk realiseren

 

 

Deelnemers ‘spelen’

De deelnemers ’spelen’ gedurende de workshop een aantal productiejaren in een denkbeeldige onderneming. Aan het eind van elk jaar wordt middels een winst- en verliesrekening en enkele herkenbare prestatie-indicatoren feedback gegeven over het achterliggende jaar. Met sterk gefocuste verbeterondersteuning veranderen en verbeteren de deelnemers hun onderneming. Vervolgens spelen zij het volgende productiejaar.

Deelnemers ‘ervaren’

Tijdens de workshop ervaren de deelnemers dat ze in korte tijd ingrijpende verbeteringen kunnen realiseren; dat de principes van lean ook uitstekend toepasbaar zijn in kantoor- en andere niet-productieomgevingen en dat de focus op het verkorten van doorlooptijden enorm helpt!

De eerste stap naar Lean, doe mee!

Tot nu toe deden ruim 50.000 enthousiaste deelnemers uit de publieke sector, industrie, bouw en zorg mee aan de workshop. Voor veel ondernemers, bestuurders en managers was deze workshop de start van een intensief en succesvol verbetertraject in hun organisatie. Onder andere Scania Trucks, Koninklijke Nooteboom Trailers, Struik & Hamerslag Yacht Interiors, Clondalkin Group, Akzo Nobel, UPC, ABN-AMRO en ruim 70 gemeentes (waaronder Almere, Assen, Barneveld, Dronten, Meppel, Lelystad, Rotterdam, Terneuzen, Vlaardingen en Zwolle) hebben deze workshop ingezet om veel van hun medewerkers te laten beleven wat lean is.

Meedoen nog leuker, Lego Cup 2019!

Voortaan worden de deelnemende groepen met de beste verbeteringen nu ook beloond met eeuwige roem in de online ranking op onze website!  De workshop is zo opgezet dat de deelnemers met de beste verbeteringen de hoogste productiviteit behalen. De groep die in 2019 in de laatste speelronde de beste productiviteit laat zien wint de LEGO Cup van 2019! 


stand lego cup

Nieuwsgierig naar de ervaring van anderen? 

Wij vragen onze deelnemers een review achter te laten op springest.nl.  Klik op deze link om daar de ervaringen van anderen te lezen.


8.3

Score voor LeanENT na 15 ervaringen.

 • "Met de LeanEnt Lego Workshop heb ik op een leuke, interessante en laagdrempelige manier kennisgemaakt met de eerste stappen naar Lean. Door de workshop ben ik kritischer gaan kijken naar de huidige processen en mijn eigen werkzaamheden."
 • "Leuke interactieve training die goed wordt begeleidt. toegangkelijke ervaren trainers die de groep in beweging krijgt. de VSM achtige aanpak (in kaart brengen proces) en het meetbaar van de proces verbeteringen waren erg leuk. maken tip: meer koppeling maken met de praktijk. voorbeelden die meer aanspreken. "
 • "toch mooi wat voor resultaat er uit komt van de samenwerking van een aantal nieuwe collega s. Ik had van te voren niet verwacht wat we zouden krijgen qua workshop. We zullen proberen om deze manier van denken dagelijks toe te passen Bedankt voor de workshop. m vr. gr. Pieter"
 • "Heel visualiserend en daardoor leerzaam. Hierdoor zien mensen dat ze onderdeel van een groter geheel zijn, en tegelijkertijd hoe belangrijk eenieder is. Dit draagt zeker bij aan de totstandkoming van procesbeschrijvingen en het procesgericht werken."
 • "Ik vond het erg leuk en nuttig. heel herkenbaar wat je ziet gebeuren als je dit vergelijkt met onze praktijk. Ik heb zin om de rest van de opleiding te volgen met Jessica en Arjan"
 • "Erg interessant,veel van geleerd, ga het zeker gebruiken in de toekomst. Goede samenwerking kan veel opleveren. Lijkt op de echte wereld. De begeleiding was goed en gaf onze goede tips om aanpassingen te doen"
 • "Ik vond het een hele ervaring om eens zo een training mee te mogen maken. Je leert hierdoor anders naar verschillende processen kijken waardoor je de verbeteringen ook anders gaat benaderen. Ik had echter wel het idee dat de werkomschrijving van het "productie bedrijfje" opzettelijk chaotisch en onlogisch in elkaar was gezet om in ieder geval duidelijk te maken dat je na een kleine verbetering al grote stappen vooruit kunt maken."
 • "Een handige methode om eenvoudig een blik te geven op hoe een proces wordt doorlopen. Het bouwen met de blokken maakt het proces/de belangen van de processtappen navoelbaar en biedt makkelijk context bij overwegingen rond verbeteringen. De valkuil is dan weer wel dat het simpele voorbeeld weinig ruimte geeft/ inzicht biedt voor het benaderen van complexere processen. Het oogt dan ook wel zeer eenvoudig, terwijl de praktijk dat waarschijnlijk niet is. Maar, als methodiek om kennis te maken met procesmanagement, zeer laagdrempelig. Maakt het een uitstekend instapniveau, voor zowel procesbeheerders áls procescoaches."
 • "Leuke praktijk voorbeelden, energieke presentatie. Misschien een idee om na het "tweede" jaar een indicatie te geven van eerder behaalde resultaten van de workshop? Dit om mensen te helpen om nog wat "radicaler" te helpen denken..."
 • "Ik vond de training goed en interessant. Het had me wel leuk geleken om te wisselen van afdeling. Door het wisselen van de afdelingen richt je je in mijn optiek meer op het bedrijfsproces dan alleen gefocust op je eigen afdeling."


Email

Contact

Adres:

LeanENT
Laan van Westenenk 739 b
7334 DL Apeldoorn
T: 055-538 55 70
E: info@leanent.nl