Marien Schipper, Lean consultant

Het werkzame leven van Marien startte in 1990 bij Kühne Industrie, een toeleverancier van technische kunststoffen voor de zwaardere industriële toepassingen. Hij heeft daar door de jaren heen aan de basis gestaan van vele verbeterprojecten op het gebied van planning, productie, commercie en automatisering. Van 1999 tot 2002 heeft hij een MBA-opleiding doorlopen en succesvol afgerond. Dat was tevens het moment voor een carrièrestap naar Concern voor Werk, waar hij als divisiemanager vormgaf aan de transformatie naar een meer bedrijfsmatig opererende organisatie.


In 2006 volgde een terugkeer naar de industrie in de rol van commercieel manager binnen Mogema. Daarbij heeft Marien, samen met projectteams van onder andere ASML, Philips ETG en defensie, klanten commercieel-technisch advies gegeven. Na de overstap naar Waterloo, waar hij voor de eerste keer de kracht van Lean ontdekte en toepaste, volgde de entree naar het adviesvak.


Binnen LeanENT heeft Marien vanaf 2008 talloze organisaties begeleid in hun eerste stap naar Lean werken. Uiteraard met behulp van de LeanENT legoworkshop, maar vooral in de vertaling van de geleerde principes naar de werkomgeving, met de nadruk op implementatie. Met name in de afgelopen jaren is het opleiden en coachen van interne begeleiders een belangrijk onderdeel van Mariens werkzaamheden geweest. Vanuit de basisgedachte dat Lean een laagdrempelige instap heeft en moet blijven houden, heeft hij bijgedragen aan de vormgeving van vele hulpmiddelen en werkvormen.


Het centrale thema van Mariens carrière is om samen te verbeteren - of dat nu met collega’s of met klanten is!

MSR

Email

Contact

Adres:

LeanENT
Laan van Westenenk 739 b
7334 DL Apeldoorn
T: 055-538 55 70
E: info@leanent.nl