Harry Gruben, directeur

Toen Harry als afgestudeerde Technisch Bedrijfskundige als consultant begon, realiseerde hij zich meteen: ik kan deze bedrijven onvoldoende ondersteunen, zonder zelf als operationeel manager te hebben gewerkt. Toen er bij SCANIA een positie vacant kwam als management trainee, aarzelde hij dan ook geen moment. Hij viel met z’n neus in de boter: SCANIA had zojuist het officiële startsein gegeven voor de Lean transitie, of zoals dat in 2000 genoemd werd: SPS.

Tien jaar lang beleefde hij hoogte- en dieptepunten binnen Productie, logistiek, R&D en engineering. Altijd met een saus van Lean, of het nu op de productievloer of in de kantoren van ondersteunende diensten was. Na verschillende managementposities, ging de reis naar Zweden, waar hij twee jaar op het centrale Lean office werkte en ingezet werd op fabrieken en bedrijfsonderdelen binnen Europa. Met als focus: help het leiderschapsteam op hun Lean reis.

De volgende halte werd Auping, waar een transitie gepland stond van een traditioneel ingericht (voorraad gestuurde) operationeel proces. De centralisatieslag van 3 fabrieken naar 1 centrale productie faciliteit was een combinatie van een fysieke en mentale transitie. Daar ligt ook zijn kracht: het trekken van de verandering met oog voor de menselijke kant, want: iedereen doet mee!

De kracht van Harry zit dan ook in de ervaring: hij heeft zelf op de stoel van de manager gezeten en weet wat er bij komt kijken om in een lopende organisatie een serieuze transitie te doen. Hij helpt managers om heldere doelen te stellen, te laten landen in de organisatie, de transitie in gang te krijgen en ook te genieten van de reis. Vanuit zijn persoonlijke overtuiging: De enige constante is verandering!

harry

Email

Contact

Adres:

LeanENT
Laan van Westenenk 739 b
7334 DL Apeldoorn
T: 055-538 55 70
E: info@leanent.nl