Frits de Vries, directeur

Frits bekleedde vanaf 1981 diverse managementfuncties bij Scania Nederland B.V., onder andere op het gebied van quality assurance, logistics en purchasing. In 1993 was hij mede-oprichter en later mede-eigenaar van een dochteronderneming van Scania. In de tien jaar daarna was hij starter/directeur van een aantal vestigingen van dezelfde, sterk groeiende onderneming.


In 2003 richtte Frits LeanENT op.


Hij is mede-vormgever van lean bij Scania (wereldwijd), Hewlett-Packard en Koninklijke Nooteboom Trailers. Daarnaast speelde hij een belangrijke rol in het ontwerp van de inmiddels zeer bekende LeanENT legoworkshop “De eerste stap naar Lean”. Aan deze internationale workshop deden tot nu toe ruim 30.000 mensen van over de hele wereld mee. Hij ontwikkelde het LeanENT stappenplan: de standaard voor de implementatie van lean in processen en organisaties. Dit was in eerste instantie voor industriële ondernemingen bedoeld, maar wordt inmiddels ook succesvol ingezet in organisaties in de bouw, zorg, dienstverlening en de publieke sector. In 2011 stond hij aan de basis van de Black Belt lean Practitioner Certification Training, specifiek voor dienstverlenende organisaties.


Samen met zijn team begeleidde Frits tot nu toe enkele honderden organisaties in hun succesvolle race op weg naar doorlooptijdverkorting en onderhandenwerkverlaging, met als uitkomst significante productiviteits- en winstverbeteringen. Al meer dan 25 jaar is het enthousiast maken van mensen om uitdagingen te realiseren, en samen met die mensen forse verbeteringen neer te zetten, de rode draad in zijn werkzame leven. “Continu verbeteren: morgen beter dan vandaag, overmorgen beter dan morgen!”


In de schaarse vrije tijd die naast deze zeer drukke en leuke baan overblijft, loopt Frits met plezier hard, met af en toe een marathon, of doet hij mee aan 24-uurs-zeilwedstrijden.

fritss

Email

Contact

Adres:

LeanENT
Laan van Westenenk 739 b
7334 DL Apeldoorn
T: 055-538 55 70
E: info@leanent.nl