Ga terug naar nieuws

Zonder burning platform geen verandering Gepubliceerd op 12/06/2019

Zo maar een ondernemer die zijn frustratie uit. Wanneer je plan helder en goed doordacht is, volgt toch iedereen….? Helaas, veranderen doen we alleen als we begrijpen dat het nodig is en daarmee goed is voor ons zelf! Zo’n burning  platform is derhalve cruciaal om de zaak in beweging te krijgen. En veelal is het niet eens zo lastig om deze te benoemen.

MT’s en directies maken zich namelijk niet voor niets zorgen. Soms vanwege de huidige situatie,   (denk aan bijvoorbeeld een slechte cash positie) en in andere gevallen meer vanuit een bedreiging in de nabije toekomst (denk aan toenemende concurrentie).

Kun je zulke bedreigingen zomaar met jouw medewerkers delen? – wij denken van wel! Hoe kun je anders verwachten dat mensen in beweging gaan komen?  Het goed communiceren van deze bedreigingen en van een helder plan is juist de noodzaak dan wel het extreme verlangen wat tot veranderen moet leiden. Zonder plan en uitdaging voor de toekomst creëert een burning platform enkel paniek.

Klinkt logisch, toch? Waarom is het dan in de praktijk toch zo lastig? Het blijkt dat de vertaling van noodzaak naar een helder plan, lastig kan zijn. Zeker als dat plan onderdelen bevat van andere werkwijzen, gedrag en resultaten. Echte verandering is niet alleen een ander proces, maar ook ander gedrag wat leidt tot andere resultaten.

Ook als de bedreiging nog verder weg is, of onvoldoende concreet is weer te geven: zorg dat de boel ontvlamt!

Veel succes met het vinden en benoemen van uw burning platform!!

aansteken


Harry Gruben,

Mede-directeur en eigenaar LeanENT,  het advies bureau voor succesvolle lean verandertrajecten.

Email

Contact

Adres:

LeanENT
Laan van Westenenk 739 b
7334 DL Apeldoorn
T: 055-538 55 70
E: info@leanent.nl