Ga terug naar nieuws

Topprestaties komen voort uit Flow Gepubliceerd op 20/11/2018

Dat is in de sport zo, maar ook in het bedrijfsleven. Als topsporters gevraagd wordt hoe zij tot een topprestatie kwamen, is het antwoord vaak: Ik zat ‘in een flow’, mijn perfecte race!

Maar hoe kom je daarin terecht?

Alleen met de absolute focus op datgene wat waarde toevoegt en al het andere niet doen. Rucksichtslos. Lean in optima forma. ‘Verspillingen wegnemen’ in Lean-termen. Of simpelweg focus op echte waarde. In ieder proces, bij alle activiteiten.

Wereldrecords zijn niet voor iedereen weggelegd. Maar iedere organisatie, iedere ondernemer kan een ‘topsporter worden’. Door niet alleen uit te blinken in technologie, specialistische kennis of marktpositie, maar vooral door samen continu te trainen in de beste manier om samen tot resultaat te komen.

Bij het sporten maakt het lichaam stoffen aan die verslavend werken, die een kick geven. Die ons nog meer willen laten winnen. Hoe gaaf zou het zijn als we dat zelfde verslavende effect in onze eigen organisatie zouden kunnen bereiken en voortdurend samen onze business, processen en eigen resultaten verbeteren?

Het nieuwe jaar komt er aan. De tijd voor goede voornemens. Laat één van die voornemens zijn om te gaan ‘top-sporten’ in uw organisatie.

Het trainingsschema naar een olympische medaille:

  • Leer eerst de basis – Breng de basis op orde
  • Wordt lid van een club – Verdiep u, ga kijken bij anderen, wordt enthousiast
  • Neem een goede trainer – U kunt niet alles zelf, laat u op weg helpen en voortdurend stimuleren het beste uit u zelf te halen
  • Heel veel trainen – Alleen volhouders worden kampioen
  • Experimenteer – De klapschaats werd eerst afgedaan als onhandig en onhaalbaar

Kortom, wilt u FLOW in uw organisatie? In uw processen? In uw samenwerking? Visualiseer uw ‘winnende race’, neem een goeie ‘trainer’, train samen met uw team, focus op wat echt waarde heeft, blijf zoeken naar het perfectioneren van uw techniek, meet uw persoonlijke records en houd vol.

Start met Lean en train nog slimmer om het volgende niveau te halen. Wij helpen u graag om het podium te beklimmen!


Email

Contact

Adres:

LeanENT
Laan van Westenenk 739 b
7334 DL Apeldoorn
T: 055-538 55 70
E: info@leanent.nl