Ga terug naar nieuws

Leerzame Green Belt terugkomdag Gepubliceerd op 18/04/2019

Op 9 april vond de eerste Greenbelt Terugkomdag plaats.  In een gevarieerd programma hebben de we de door ons opgeleide Greenbelts weer een stap verder gebracht op hun continu verbeter-pad. Via een kijkje in de keuken van de leergang Lean Management hebben we gezien hoe je een lean transformatie vorm geeft en hoe het succes daarvan samenhangt met jouw persoonlijke uitdaging en overtuigingen. Ook hebben we een (te korte) Scrum-workshop gehad om kort kennis te maken met deze aan lean gelieerde werkwijze. Tenslotte hebben we samen een verdieping gemaakt op het goed formuleren van tussendoelen van verschillende verbeterteams.

Lean Management

Aan de hand van de 4 patronen en 5 principes van Lean leiderschap hebben wij de deelnemers meegenomen in de  achtergrond en hebben hen laten zien dat lean leiderschap geen korte interventie is maar echt een verandercommitment vraagt met bijbehorende dingen die we niet meer doen om de verandering mogelijk te maken.  

In de scrum verdieping hebben we de greenbelts zeer kort bijgesproken over de achtergrond van het Scrum gedachtengoed en de overeenkomsten/doorvertaling van de leanprincipes in deze werkmethode. Ook hebben we de rollen en events uitgelegd. Toen we vonden dat we er genoeg over gepraat hadden, zijn we het gewoon gaan doen in een mini-worshop "bouw een stad".  

Bij de Supervisie "Hoe definieer je een goed tussendoel" .  Hebben we samen met de greenbelts  we gekeken naar verschillende verbeterborden en ons laten inspireren door fantastische en minder goede voorbeelden. Vervolgens zijn we met elkaar in gesprek gegaan over de huidige tussendoelen van de greenbelts om deze te verbeteren of om samen tot goede interventies bij obstakels te komen.Dit laatste onderdeel werd door de deelnemers met gemiddeld een 8,7 gewaardeerd.Zo zei Ruben van de Wageningen Universiteit; “Fijn om met elkaar door te praten en meer de diepte in te gaan. We lopen allemaal tegen gelijksoortige zaken aan en daarom is het heel fijn om elkaar te treffen”. 

Wij kunnen het hiermee alleen maar eens zijn. Daarom hebben wij besloten om een groep LeanENT Green Belt Verbeterbegeleider op Linked In aan te maken waar LeanENT Greenbelts na hun opleiding ideeën, obstakels en/of hulpvragen kunnen blijven delen op een afgeschermde omgeving. Wil je lid worden van deze groep, vraag dat dan aan via een mail naar één van ons of direct via Linked In.  

Wil je niet wachten totdat de Linked In groep volledig operationeel is? Wil je nu direct meer leren over je eigen Tussendoel? Wil je ook samen met andere Greenbelts sparren en leren? Dan hebben we twee mogelijkheden voor je.

1. Meld je aan voor een ochtendsessie  “Verdieping van je Tussendoel”. Een ochtend met supervisie en intervisie op alleen dit onderwerp. Open inschrijving voor voormalige cursisten van de LeanENT greenbelt cursus. Wanneer? Dinsdag ochtend 21 mei van 9 tot 13 uur. Waar? kantoor LeanENT te Apeldoorn. Kosten €195 inclusief lunch. De ochtend gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

2. Vraag ons voor een prijsopgave voor een "EHBO bij Tussendoel sessie". Een LeanENT begeleider komt jou en je team helpen op het moment dat jullie een nieuw tussendoel moeten vaststellen bij het evalueren van het verbeterproces en het vaststellen van een nieuw goed geformuleerd tussendoel.  Tijd en kosten in overleg. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden! info@leanent.nl


Email

Contact

Adres:

LeanENT
Laan van Westenenk 739 b
7334 DL Apeldoorn
T: 055-538 55 70
E: info@leanent.nl