Ga terug naar nieuws

LeanENT met nieuw directie-duo op weg naar succesvolle toekomst! Gepubliceerd op 26/06/2018

Per 1 juni jongstleden is Harry Gruben aangetreden als mede-directeur en -eigenaar van consultancy bureau LeanENT te Apeldoorn. Per diezelfde datum heeft de oprichter, Frits de Vries, z’n taken met een gerust hart neergelegd. Samen met Robert van der Velde (managing director) vormt Harry het duo-directieteam van LeanENT, dat zich primair richt op continu verbeteren op basis van de Lean filosofie.

Beiden hebben hun roots liggen bij SCANIA, waar ze in dienst traden nog voordat lean op de agenda kwam. Of zoals Harry het zegt: “Onze klanten zien SCANIA nu als lichtend voorbeeld van een lean bedrijf, maar vergeten dat de eerste jaren van de transitie bij SCANIA geenszins afweken van de opstartfase waarin ze zelf verkeren. Dat maakt ook dat we zeer concrete adviezen en begeleiding kunnen geven aan onze klanten in elke fase van het veranderingstraject. Eigenlijk kun je stellen dat elke fase weer andere eisen stelt aan de medewerkers én de leidinggevenden, om de lean-reis succesvol te kunnen vervolgen.”

harry robert

Continu verbeteren zit de beide heren in het bloed. Robert: “sinds 2003 hebben we ruim 200 bedrijven en 100 publieke sector organisaties geholpen in hun leanreis. Afhankelijk van de klantvraag, leveren wij als Verbeter-partner gerichte ondersteuning dicht op de operatie, met producten en diensten zoals begeleiding, coaching, trainingen en opleidingen. Eigenlijk bieden we alles wat de klant nodig heeft om haar doel te bereiken.”

Harry heeft na zijn SCANIA periode als Directeur Operations gewerkt bij Auping. “Juist toen er sprake was van een noodzaak voor veranderen, kwam ik binnen. Stagnerende omzet met een te hoog oplopend kostenprofiel. Oftewel: Is Auping klaar voor de toekomst? Onder de werktitel “Horizon: de Droomfabriek” is Auping vervolgens getransformeerd naar een bedrijf met dubbele capaciteit, op de helft van het oppervlak en… zonder voorraad eindproduct. En dat met een gestegen leverbetrouwbaarheid van 90 naar 99%, puur omdat iedereen in de voortbrengingsketen gefocust is op de klant!”

Nu beide mannen gezamenlijk aan het roer staan van LeanENT, rijst de vraag: welke uitdaging zijn jullie eigenlijk aangegaan? Robert haakt hier meteen op in: “Wij willen met LeanENT het beste lean consultancybedrijf van Nederland worden. En dat kan: we hebben sterke, ervaren consultants in dienst, een dienstenpakket met directe impact voor onze klanten en een sterke eigen filosofie en methodologie waarmee onze klanten zeer succesvol zijn in het neerzetten van hun eigen leanreis.” Harry vult aan: “We hebben een mooi product portfolio en als je kijkt naar de sterke balans tussen leantools en lean leiderschap daarin, zijn wij instaat om voor elke organisatie directe ondersteuning te bieden. Momenteel zijn we dan ook naarstig op zoek naar nieuwe collega’s. We kijken met zeer veel vertrouwen naar de toekomst!”

 

Email

Contact

Adres:

LeanENT
Laan van Westenenk 739 b
7334 DL Apeldoorn
T: 055-538 55 70
E: info@leanent.nl