Ga terug naar nieuws

Inspiratie geeft extra energie! Gepubliceerd op 20/06/2018

Harry Gruben/18 juni 2018

Voor veel van onze klanten is de route naar LEAN een intensieve en spannende reis. Je begint vol enthousiasme en ontwikkelt door op de onderdelen waar de urgentie het hoogst is. Het is dan best lastig om het toekomstbeeld helder voor ogen te houden: “Wat mag ik verwachten als ik enkele jaren met mijn LEAN traject op pad ben…?”

Hoe mooi is het dan om bij een internationaal erkend LEAN  bedrijf nieuwe inspiratie op te doen, en te zien hoe een organisatie zich kan doorontwikkelen als je echt vol voor de lean transformatie gaat…

Samen met vier van onze klanten, te weten Tebodin, Jura Nederland, Verwol Interieurbouw en Tausch, bracht LeanENT een bezoek aan de SCANIA vestiging in Meppel, waar veel kunststofdelen van de trucks worden gespoten en gesub-assembleerd. Gerard Bannink, de manager Logistiek van de locatie, gaf uitleg bij de reis die SCANIA heeft gemaakt in de afgelopen decennia. Met name de koppeling met leiderschap en medewerkers motiveren kregen hierbij de nodige aandacht. Tevens kregen de deelnemers een rondleiding waarbij ze in de praktijk konden ervaren hoe begrippen als standaardisatie, takttijd en flow direct bijdragen aan een beheerst proces en hoe medewerkers continu bijdragen aan het verbeteren ervan.

scania

Een mooi bedrijfsbezoek, waarbij de deelnemers met nieuwe inspiratie en frisse energie huiswaarts keerden om hun eigen leanreis verder te vervolgen! 

Voor meer informatie over het starten en/of vervolgen van uw eigen leanreis, klik hier.

Email

Contact

Adres:

LeanENT
Laan van Westenenk 739 b
7334 DL Apeldoorn
T: 055-538 55 70
E: info@leanent.nl