Ga terug naar nieuws

''Inmiddels draaien we drie Lean-groepen. Dagelijks resultaat.'' Gepubliceerd op 21/08/2018

Bart Bakker, directeur

In 2007 stond Sandfirden Technics voor een dilemma. Door de enorme drukte in de productie moest er iets gebeuren om gewenste levertijden te blijven garanderen en om de kwaliteit hoog te houden. Of we breiden uit en proberen zo de capaciteit te verhogen. Of we gaan anders werken. Slimmer, efficiënter en met meer overzicht. En liefst met het zelfde aantal collega’s. 

Deze tweede optie leek heel interessant en na een uitgebreid gesprek met LeanENT, en een juiste inventarisatie van ons doel, zijn we voor het eerst aan de slag gegaan met Lean. En met succes. De productie is op orde gebracht. De capaciteit is vergroot en, nog veel belangrijker, we creëerden Rust, Reinheid en Regelmaat.

 Precies tien jaar later, in 2017 stonden we weer op een keuzepunt. Zetten we onze Lean principes door naar ander afdelingen of niet. Met inmiddels een behoorlijk aantal nieuwe werknemers, nieuwe producten en nieuwe uitdagingen zijn we opnieuw aan de slag gegaan. En weer uiteraard met LeanENT. Dit keer lag de focus op Verkoop / Project Management. Een tweede Lean-groep werd gevormd rondom de afdelingen Magazijn en Service.

sandfirden

 Het Lean-traject bij Verkoop en Projecten heeft geresulteerd in een sterk verbeterde overdracht van opdracht van Verkoop naar Project Management. Een overdracht zonder losse eindjes is pure tijdwinst. En dus weg met verspilling. 
Belangrijk resultaat bij de groep Magazijn en Service is de snelheid van factureren. De tijd tussen het afronden van een serviceopdracht tot factuurdatum is nu 75% korter dan voorheen. Dus ook pure winst. Inmiddels draaien we drie Lean-groepen. Geheel zelfstandig, en met elke dag resultaat. En wat heel belangrijk is. Door alle lagen van ons bedrijf heen, alle afdelingen, alle medewerkers. Want verbeteren doe je met z’n allen.

Email

Contact

Adres:

LeanENT
Laan van Westenenk 739 b
7334 DL Apeldoorn
T: 055-538 55 70
E: info@leanent.nl