Ga terug naar nieuws

Aan de Stegge Twello met LeanENT op ontdekkingsreis Gepubliceerd op 20/05/2019

Nadat Aan de Stegge Twello in de afgelopen 2 jaar al flink wat stappen op het Lean pad heeft gezet door op diverse onderwerpen met een kernteamaanpak te verbeteren voelde de tijd rijp om een volgende fase in te gaan. Waar kun je dan beter inspiratie opdoen dan bij Scania in Zweden? Een delegatie bestaande uit MT, Black en Green Belts heeft begin mei een bezoek gebracht aan de Scania motorenfabriek in Södertälje. Belangrijkste aandachtspunten hier zijn geweest de rol van leidinggevenden en de manier waarop Scania omgaat met projecten zoals bijvoorbeeld productintroducties. 

SCHATKAART

Bij een bouwbedrijf is het karakter van de 'productie' uiteraard anders dan bij een vrachtwagenbouwer als Scania. En toch blijken zaken als het geven van richting, het aanbrengen van focus, het opvolgen van resultaten en het faciliteren van het verbeteren door voldoende capaciteit beschikbaar te stellen uniforme uitgangspunten. Ook delen AdST en Scania de volgende waarden: klant op 1, betrokken medewerkers en een financieel gezonde organisatie.

Belangrijkste leringen zaten in het praktisch maken van de uitgangspunten: hoe maak ik voldoende tijd vrij om het verbeteren te faciliteren? Een vastere indeling van de agenda waarbij aangeschoven wordt bij de verbeterteams. Of het bespreken van de strategische richting met de Black en Green Belts, waarbij de noodzaak tot innovatie breed wordt gevoeld.

Ontspanning was verzorgd door het verkennen van Stockholm per fiets of tandem, bus en boot. Ook gezamenlijk eten en drinken (o.a. onder het genot van de zinderende halve finale tussen Liverpool en Barcelona) hielpen mee aan de positieve beleving van deze volgende etappe in de Lean ontdekkingsreis!

Email

Contact

Adres:

LeanENT
Laan van Westenenk 739 b
7334 DL Apeldoorn
T: 055-538 55 70
E: info@leanent.nl